Prima pagină > Articole > Cum combatem infectiile bacteriene si aparitia acestora?

Cum combatem infectiile bacteriene si aparitia acestora?

indexrfefeBacteriile sunt microorganisme ce dateaza inca din cele mai vechi timpuri iar acestea sunt unele din cele mai vechi forme de viata ce sunt foarte raspandite in aer, apa, solo pe diferite obiecte alimente sau organisme.

In functie de forma bacteriile pot fi clasificate si identificate. Dimensiunea unei bacterii este microscopica ceea ce inseamna ca omul nu le pot vedea cu ochiul liber.

Bacteriile in general  cresc si se inmultesc foarte repede, cresterea acestora oprindu-se in momentul inceperii diviziunii celulare.

Infectiile atat la om cat si la animal se produc in momentul patrunderii unor bacterii ce raman la locul intrarii sau in momentul in care ajung in sange.Daca nu se face in timp util dezinfectarea infectie bacteriile se inmultesc atat de repede in sange incat se provoaca septicemia cu consecingte grave pentru organismul infectat.

Pentru prevenirea infectiilor se recomanda folosirea dezinfectantelor puternice ce ajuta la indepartarea bacteriilor sau distrugerea acestora.
Aceste dezinfectante pot avea functie de: bactericid, fungicid, tuberculocid, virucid, cu un timp de expunere de maxim 1 minut iar agentii activi a acestor dezinfectante fiind ethanol, propanol sau polyhexanide sau chiar toate cele trei.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: