Prima pagină > Articole > Istoria instrumentelor de determinare a masei!

Istoria instrumentelor de determinare a masei!

Cantar electronic cu afisaj digitalCantarul este un instrument cu ajutorul caruia putem determina masa unui corp.Cantarele pot fi analogice cat si cu afisaj digital.
Primul aparat de cantarit a fost balanta ce a fost conceputa de catre egipteni aceasta fiind foarte simpla insa pe cat de simpla pe atat de sigura. Balanta era formata dintr-un brat orizontal avand la mijlocul acestuia un pivot iar la capete la o distanta egala una fata de alta doua talere suspendate cu o sfoara. Acuratetea unei balente fiind de aproxiativ 99%. Prin introducerea greutatilor pe balanta egiptenii au putut sa masoare si masa unui corp.

In anul 1500 Leonardo Da Vinci inventeaza balanta ce indica greutatea. Greutatea era asezata pe taler iar scala de masurare functiona ca un pendul si isi gaseste o noua pozitie de echilibru in fata unui fir cu plumb in dreptul greutatii de citi. Acesta fiind principiul dupa care functioneaza cantarele din ziua de astazi.

Datorita noii tehnologii aparute a fost inventat cantarul cu afisaj digital pe acesta punandu-se produsul fara a mai fi nevoie de talere iar cantarul cu afisaj digital afisand masa corpului.
Ledurieconomice este un  magazin online de prestigiu ce va poate oferi produse diversificate pentru viata de zi cu zi cat si gadget-uri ce nu trebuiesc sa lipseasca din viata oricui.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: