Prima pagină > Articole > Cum combatem cartitele de gradina

Cum combatem cartitele de gradina

Decembrie 30, 2013 Lasă un comentariu Go to comments

   Cartita este animalul cunoscut de toti gradinarii deoarece este animalul care le deterioreaza gazonul, plantele sau legumele din gradina.
  Cartita are o lungime a corpului de 125-150-165 mm, o coada de aproximativ 30 mm, laba posterioara de 20 mm si un cap mic de 30-38 mm.Acest animal are corpul scurt , gros, cilindric. Ochii ii sunt negrii albiciosi, se confunda cu culoarea blanii , mici cat un graunte de mac , incat irisul si pupila nu se pot distinge. Urechile le are fara pavilioane , acoperite de o scurta indoitura a pielii, ascunsa sub parul dens. Cartita are picioarele anterioare scurte dar late, intr-ucat pieptul atinge pamantul, si degetele unite aproape in intregime de o membrana palmata, cu unghii late si groase. Picioarele posterioare sunt separate, cu unghii subtiri si ascutite.
Parul il are in general cafeniu intunecat, cu reflexe albastrui sau alb. Tinerii au parul cenusiu. Se intalnesc exemplare adulte cenusii, pe abdomen cu dungi longitudinale sure-galbui pe fond cenusiu. Unele exemplare negre , cu pete albe.
Cartita este raspandita aproape in toata Europa ajungand in Asia centrala aceasta poate urca pana la 2000 de m. La noi se gaseste pe arii largi intre ses si munte . Traieste numai in subteran, intr-o galerie complicata , ce se recunoaste in afara prin musuroaiele de pamant.Femela cartita pot naste intre 3 si 7 pui. Acestea sunt foarte  celebre pentru devastarea gradinilor, distrugerea ierbii si a covoarelor de flori. Pe langa placerea de a face sapaturi, cartitele pot fi un pericol pentru animalele de casa sau pentru copiii, deoarece pot fi purtatoarele unor boli ca rabia.
Pentru combaterea tuturor acestor probleme putem folosi aparatul anti-cartita LED 625.
 Vibratiile sunt transmise la intervale de timp regulate, pentru a simula miscari ale pamantului, ce sunt percepute si interpretate de daunatori ca potential pericol si vor parasii zona acoperita. Pe langa vibratii, aparatul mai emite prin intermediul unei boxe si sunete, pentru a spori eficienta dispozitivului.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: