Prima pagină > Articole > Istoria lampii si a becului incandescent

Istoria lampii si a becului incandescent

 

 

O lampa se foloseste in general pentru iluminat aceasta poate folosi bec incandescent sau LED in functie de proprietatile fiecarei lampi.

Becul electric este o lampa electrica cu incandescenta care produce lumina prin trecerea curentului electric printr-un filament. Este alcatuit dintr-un soclu si un balon de sticla vidat sau umplut cu un gaz inert, in interiorul caruia se afla filamentul. Filamentul incandescent este protejat si ferit de o eventuala oxidare in aer de catre balonul de sticla. intr-o lampa cu halogen, evaporarea filamentului este prevenita de un procedeu chimic ce redepoziteaza vaporii de metal in filament.

Lampa este un dispozitiv sau aparat care produce lumina prin arderea unui combustibil, sau care foloseste energia electrica. Ea poate sa fie portativa sau fixa.O lampa electrica este un aparat electric folosit pentru a crea lumina artificiala prin efectele optico-calorice ale curentului electric. Pentru lampile electrice clasice, generatorul de lumina este becul incandescent. Lampile moderne pot fi confectionate din diferite materiale, ca de exemplu din sare, care ajuta la tulburarile de somn. De obicei, lampile electrice functioneaza cu ajutorul unor becuri incandescente. De aceea, lumina care provine de la o lampa este, adesea de culoare alba sau galbena.

  10792Lampile electrice au o gama larga de utilizari, in primul rand pentru iluminat, dar si pentru semnalizari optice tehnice. Lampile pentru iluminat pot fi folosite pentru iluminarea unor gradini si parcuri, sau pentru iluminarea camerelor de apartament. Lampile pentru gradina au, de obicei, scop decorativ si adesea, functioneaza cu ajutorul luminii solare.

Un LED este o sursa de lumina mica, de cele mai multe ori însotita de un circuit electric ce permite modularea formei radiatiei luminoase. De cele mai multe ori acestea sunt utilizate ca indicatori in cadrul dispozitivelor electronice, dar din ce in cele mai multe cazuri au inceput să fie utilizate in aplicatii de putere ca surse de iluminare. Culoarea luminii emise depinde de compozitia și de starea materialului semiconductor folosit, și poate fi in spectrul infrarosu, vizibil sau ultraviolet. Pe langa iluminare, LED-urile sunt folosite din ce in ce mai des intr-o serie mare de dispozitive electronice.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: