Prima pagină > Articole > Cum putem feri laptopul de umezeala sau praf

Cum putem feri laptopul de umezeala sau praf

Laptopul este denumirea unui computer personal avand caracteristica de a fi portabil spre deosebire de unitatile centrale. Laptopul include display, tastatura, port USB, touchpad acesta avand caracteristica unui mouse si de asemenea creion pentru diverse laptop-uri cu touchscreen.  Laptopurile pot fi alimentate  prin curent electric (220V) printr-un adaptor sau de asemenea prin baterie reincarcabila.  Cele mai moderne laptopuri din ziua de astazi au incorporat webcam sau microfon putand face poze sau  vorbind cu prieteni pe diverse site-uri de socializare. Acestea pot fi utilizate atat pentru aplicatii militare cat si pentru uz personal (internet, diverse programe, ascultat muzica ).
   Calculatoarele mici si portabile sunt la ora actuala foarte raspandite, fiind accesibile chiar si persoanelor particulare. Tendina de miniaturizare si ieftinire permanenta este un semn al progreselor tehnologice din domeniu
   Calculatorul portabil are dimensiuni mici, comparabile cu gentile diplomat sau deseori si mai mici, este usor de transportat si prezinta si avantajul ca poate fi alimentat timp de ore in sir de la acumulatoare inglobate, sau si de la un adaptor pentru reteaua de curent electric alternativ.
   Un calculator inlocuitor desktop este un laptop care ofera cea mai mare parte a capacitatilor unui calculator desktop (de birou), cu un nivel similar de performanta. Acestea sunt de obicei mai mari, au o greutate mai mare decat laptopurile standard, contin componente mai puternice si au un ecran mai mare de 15”. Din aceste motive, acestea sunt mai putin portabile decat celelalte laptopuri si de obicei, autonomia bateriei acestora este mai mica. Inlocuitoarele desktop sunt menite a fi utilizate ca alternativa a calculatoarelor desktop si sa fie usor de transportat.
   Pentru a feri laptop-urile de praf sau apa se recomanda folosirea huselor speciale pentru laptop. Acesta husa fiind adesea impermeabile sau rezistenta la socuri  mai puternice acestea continand un burete special pe interiorul captuselii.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: