Prima pagină > Articole > Cum putem scapa de gandacii de bucatarie

Cum putem scapa de gandacii de bucatarie

Noiembrie 25, 2013 Lasă un comentariu Go to comments

 

Locuintele in care ne ducem traiul zi de zi pot fi invadate uneori de musafiri nepoftiti, purtatori de microbi şi aducatori de boli, gandacii de bucatarie. impotriva lor se poate lupta cu mai multe arme, din care cea mai importanta este curatenia.Prietenii v-au povestit ca nu puteti scapa de gandaci decat cu regent. Luati-va gandul! Este interzis de ceva timp de Uniunea Europeana si daca nu cunoasteti pe cineva care isi permite sa va dea din stocul propriu, atunci la farmaciile veterinare nu il veti mai gasi. Daca totusi il mai gasiti acesta ar trebui sa fie expirat deoparece majoritatea insecticidelor lichide au un termen de valabilitate de 2 – 3 ani, iar regentul a fost interzis de mai bine de 4 ani. De obicei gandacii isi fac cuiburi in locurile cu umiditate mai mare, in locurile izolate unde sa nu fie deranjati de nimeni si cu un grad de luminozitate redusa. Acest lucru il puteti face printr-o inspectie mai amanutita a spatiului care trebui tratat, pentru a gasi eventualele cuiburi existente (locuri in care sunt adunati mai multi gandaci, si se gasesc oua – bobite mici de culoare neagra).
Gandacii sufera o metamorfoza hemimetabola, ceea ce inseamna ca indivizii in toate stadiile de larva se aseamana gandacului matur. Nu exista stadiu de pupa, unde sa se realizeze metamorfoza corpului. in toata lumea se cunosc aproximativ 3500 specii de gandaci de bucatarie, iar cele mai multe specii se gasesc in zonele tropicale si subtropicale. Majoritatea gandacilor traiesc in natura şi sunt complet independenti de aşezarile omeneşti. Numai 1% din specii sunt daunatoare omului. Cei mai raspânditi in Europa de Est şi centrala sunt gandacul roşu de bucatarie , şi gandacul negru de bucatarie, numit şi gandacul de bucatarie oriental.Gandacii rosii de bucatarie sunt cele mai prolifice insecte care traiesc toata lumea. De obicei, traiesc in casele oamenilor, mai ales in bucatarie sau in baie, dar ii intalnim in orice structura a gospodariilor, atata timp cat e incalzita.De-a lungul vietii, o femela matura poate produce intre 4 si 8 capsule cu oua, de culoare maro deschis. Aceste mici capsule au aproximativ jumatate de cm in lungime, dar contin intre 30 si 40 de oua. Femela transporta aceasta capsula in abdomenul ei pana cand nimfele sunt gata sa iasa.
Ca sa nu ai gandaci in casa, este foarte important sa pastrezi casa intr-o curatenie perfecta. Multi oameni au in casa gandaci, dar rareori se intampla sa apara un numar foarte mare de insecte. Totusi, cand gandacii sunt numerosi si continua sa reapara, inseamna ca gospodaria nu este bine ingrijita. Trebuie sa elimini orice rest de alimente si sa astupi gaurile prin care s-ar putea ascunde. In plus, e bine sa folosesti spray-uri, insecticide sau alte substante, chiar si aparate speciale care alunga gandacii.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: