Prima pagină > Articole > Despre soareci si sobolani

Despre soareci si sobolani

Noiembrie 21, 2013 Lasă un comentariu Go to comments

Soarecii si sobolanii sunt foarte recunoscuti datorita pagubelor pe care acstia le pot crea , atat din punct de vedere al sanatatii cat si al productiei. Soarecii si sobolanii pot consuma o cantitate mare de cereale intr-un an de aceea se incearca estomparea acestora prin diverse metode.
  O metoda des utilizata este cea de otravire a acestora cu ajutorul diferitelor substante cu continut ridicat de Bitrex. Bitrexul creeaza soarecilor si sobolanilor hemoragie interna astfel acestia nu mor imediat ci dupa cateva zile. De ce?
  Soarecii si sobolanii sunt foarte destepti chiar daca noua oamenii nu ne vine sa credem, daca ar exista substante care sa-i anihileze imediat acestia comunica intre ei si nu se vor mai atinge de acea substanta niciodata, iar combaterea lor ar deveni aproape imposibila.
  O alta metoda utilizata mai recent datorita noii tehnologii aparute este folosirea aparatelor cu unde electromagnetice si/sau ultrasunete.
  Soarecii si sobolanii au o capacitate senzoriala foarte ridicata astfel acestia pot simti ultrasunetele si undele electromagnetice spre deosebire de om. Acesti daunatori percep ultrasunetele ca un scartait foarte enervant ce le afecteaza sistemul nervos central iar undele electromagnetice  sunt percepute de acestia ca un cutremur. Ambele metode sunt foarte eficiente in functie de necesitatea omului deoarece ultrasunetele alunga rozatoarele din spatiu deschis iar undele electromagnetice ii alunga din pereti deoarece datorita faptului ca acestea intra prin firele de curent si creaza un camp electromagnetic.
  Soarecii si sobolanii trebuiesc alungati sau anihilati deoarece intra in categoria daunatorilor, nu ajuta cu nimic ecosistemul deci putem spune ca facem un bine atat naturii cat si noua ca oameni.
  Insa cu parere de rau soarecii si sobolanii se inmultesc foarte repede astfel daca noi omoram astazi un sobolan maine pot fi nascuti 8 sau 10 pui ceea ce inseamna ca nu putem decat sa incercam pe cat posibil sa estompam innmultirea acestor.
  Soarecii si sobolanii inafara de faptul ca rod toata ziua acestia pot creea probleme de sanatate omului. Sobolanii sunt un focar de infectie, acestia pot contamina mancarea prin excrementele lor sau urina. De asemenea acestia pot da omului purici, paduchi, capuse.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: