Prima pagină > Articole > Cum putem combate aparitia rozatoarelor cu aparate sau cu capcane?

Cum putem combate aparitia rozatoarelor cu aparate sau cu capcane?

Noiembrie 20, 2013 Lasă un comentariu Go to comments

 

Rozatoarele, in general, nu sunt mari fani ai frigului. Cele mai multe incep cautarea unui adapost atunci cand primele semne de frig se arata. Asa cum multi dintre noi stim, adapostul lor preferat este de cele mai multe ori in casele noastre. Ele se strecoara, de obicei, printr-o fisura sau crapatura si se infiinteaza in magaziile sau in bucatariile noastre. Odata ce sunt inauntru, un mare ajutor pentru cresterea sanselor de prindere a lor este sa facem mediul cat mai incomod posibil pentru ele.In cazul in care acestea gasesc o masa constanta de firimituri in fiecare noapte si apa, care este lasata intr-o ceasca in chiuveta.
  Toate rozatoarele iubesc sa roada diverse lucruri deoarece acestor le cresc dintii in permanenta si sunt nevoiti sa roada. Sobolanii pot roade chiar si cimentul
  Rozatoarele pot aparea in absolut orice loc unde se afla caldura si mancare mai exact acestea isi pot face aparitia in apartamente, hale, banci, depozite etc.
  Pentru a putea combate aparitia acestor „indivizi” nepoftiti s-au realizat dispozitive speciale pentru combaterea acestora. Aceste dispoztive de obicei sunt cu ultrasunete sau unde electromagnetice sau amandoua.
  Inafara de aceste dispozitive anti rozatoare sau creat capcane pentru prinderea acestora, capcanele pot fi cu substanta atractanta si anume gel, grau (de obicei rodenticide), sau capcane lipicioase.
  Capcanele lipicioase pot fi din carton sau plastic in aceste capcane se pune lipici pentru prinderea soarecilor acesta avand o vascozitate ridicata iar puterea de lipire fiind foarte mare
  Cea mai utilizata metoda de combatere a soarecilor, sobolanilor,jder, dihor sau tot ce inseamna rozatoare sunt aparatele cu ultrasunete si unde electromagnetice.Ultrasunetele alunga rozatoarele din zonele deschise acestea ricosand din pereti exact ca o minge de ping-pong.Rozatoarele percep aceste ultrasunete ca un scartait foarte puternic facandu-le sa se indeparteze din aria de acoperire. Undele electromagnetice actioneaza doar in pereti acest camp electromagnetic este creat cu ajutorul firelor de curent din pereti. Undele electromagnetice intra in firele de curent si creaza un camp electromagnetic pe care rozatoarele il percep ca un seism.

  Concluzia pe care o tragem este ca aparatele cu ultrasunete si unde electromagnetice sunt cele mai cautate deoarece acopera o arie mult mai mare spre deosebire de capcanele pe care le

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: