Prima pagină > Articole > Cum scapam de pasarile daunatoare

Cum scapam de pasarile daunatoare

Porumbelul (Columba livia) este o pasăre din familia Columbidae. Este pasărea cea mai larg răspândită în Europa. Porumbelul de casă (Columba livia f. domestica) este forma domesticită a acestei specii, formă întâlnită în apropierea așezărilor umane, la sat si in oras. Există 15 subspecii.
   Corpul porumbelului are forma unei picaturi de apa, aerodinamica. Pe corp are pene, fulgi și puf produse de piele. Penele au radacina infipta in piele. Fulgii sunt mai scurti, au axa mai flexibila și acoperă tot corpul.
Capul este mic, rotund, mobil si are in partea anterioara ciocul format din maxilare alungite, fara dinti și acoperite cu materie cornoasa.
Este o pasare buna zburatoare. Zborul este inlesnit de oasele porumbelului cat, subtiri si pline cu aer, (ele se numesc oase pneumatice) cat si de musculatura foarte dezvoltata pentru o pasare așa mica.
Se hraneste cu seminte, pe care le apuca cu ciocul și le inghite si uneori cu produse din panificatie (paine) în asezarile umane. In dieta lor poate sa apara si mici pietricele, nisip, carbune, viermisori și plante. Sunt vanati și constituie hrana pentru caini domestici, pisici, pasari de dimensiuni medii și mari (ciori, uliu), rozatoare, sobolani. Respira prin plamani, care sunt in legatura cu 9 saci aerieni de la care pornesc ramificatii care ajung la oase.
Traiesc in perechi. Ei construiesc cuibul cu materie fecala si crengute, cuib in care femelele depun oua. Acestea sunt clocite de amandoi, timp de 18 zile pe rand. Din oua ies puii golasi, neputinciosi, cu ochii inchisi, care nu pot zbura. Sunt hraniti cu un lichid alb, secretat de gusa porumbitei, pana cand se pot hrani singuri cu graunte.

   Exista diferite rase de porumbei : Voiajor, Cavaler, Coada de Paun etc. Porumbeii domestici isi au originea în porumbeii salbatici.
Acesta face parte din categoria agentilor suparatori, fiind totodata şi un daunator de materiale şi pentru igiena. Porumbeii ciugulesc cu ciocul lor bucaţi de zid şi de tencuiala subtire, deoarece au nevoie de substantele aflate in granulele de nisip. Ei murdaresc de asemenea cu excremente (găinaţ) peretii, pietele, strazile etc. Pe langa aceasta, gainatul de porumbel contamineaza aerul, avand un miros greoi. Costurile curateniei, mai ales la cladiri, sunt deseori consi­derabile. In plus, substantele din excremente, de exemplu acidul nitric, pot sa deterioreze materialul de constructie (beton, piatra de nisip, tiglele precum si straturile de cupru, aluminiu şi zinc). Ca daunatori pentru igiena, porumbeii transmit paraziti, cum ar fi capuşele de porumbei, acarienii, paduchii şi plosnitele specifice lor precum şi alte specii. In locurile unde isi fac cuib gasesc şi alte organisme daunatoare, precum gandacul fainii sau gandacul de slanina, conditii ideale de dezvoltare, organisme care, din cuiburi, se pot extinde în case si apartamente


Dispozitivul Animal-Away reprezinta o metoda umana, ecologica, eficienta si nelimitata de sursa de alimentare, in alungarea porumbeilor,cainilor, pisicilor, iepurilor, veveritelor si a altor rozatoare de camp din curtile si gradinile Dvs. fara a le face vreun rau.Animal-Away dispune de un senzor Infra Rosu (SIR) pentru a monitoriza traficul pe o portiune conica, cu un unghi de 70º si o distanta de pana la 12 metri de la senzor, ceea ce inseamna aprox. 85 m² de spatiu deschis.
Intrusii vor fi detectati odata ce intra in raza de actiune a senzorului si va fi declansate undele ultrasonice disconfortante.
Noul Animal-Away va emite unde ultrasonice cu frecventa intre 18.000 si 24.000 Hz, aleator si continuu variabil pentru a alunga creaturile intruse. Animal-Away se poate alimenta de la 2 baterii alkaline „9 V”.
Utilizarea senzorului infrarosu este aplicata pentru a reduce consumul de curent si a activa alarma ultrasonica doar cand este nevoie.
Dispozitivul poate fi montat oriunde, chiar si in locuri unde lipseste alimentarea cu curent electric.
De asemenea, Animal-Away este dotat cu un flash pe partea frontala, constituit din doua led-uri ultra albe pentru extra eficienta impotriva animalelor indezirabile si pe timp de noapte.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: