Prima pagină > Articole > Ce nu stim despre gandacii de bucatarie

Ce nu stim despre gandacii de bucatarie

Gandacii de bucatarie sunt insecte ce apartin ordinului Blattaria, ce cuprinde aproximativ 4.500 de specii. Daca oamenii ar disparea intr-o catastrofa la scara planetara, cu siguranta alte specii ar rezista precum niste gandaci de bucatarie. Aceste insecte sunt incredibil de rezistente si iata cateva motive pentru care acestia pot supravietui, in cazul unui dezastru global.

Prin anii 1980 a fost inventata o metoda de combatere impotriva gandacilor de bucatarie: substante zaharoase erau amestecate cu diferite solutii cu actiune lenta, in scopul de a raspandii substanta in cat mai multe cuiburi. Cativa ani a fost o metoda eficienta, mai apoi s-a constatat ca numai funtioneaza. Un studiu realizat de cercetatorii de la North Carolina State sugereaza ca acestia au invatat prin evolutia lor ca specie sa evite momelile dulci adica si-au modificat biochimia organismului adaptandu-se in doar cateva generatii.

gandacul_rosu_de_bucatarieFemele pot produce pana la 50 de pui fara ajutorul unui partener mascul.

Gandacii de bucatarie au fost supusi unor teste cu radiatii egale cu cele produse de bomba de la Hiroshima si inca erau in viata dupa 30 de zile de la expunere. Concluzia: au mari sanse sa supravietuiasca unui razboi termonuclear.

Gandacii de bucatarie isi pot tine respiratia minute in sir, acesta fiind un mecanism prin care insectele isi reduc pierderile de apa. Asta explica de ce tratamentele cu insecticide sunt adesea ineficiente in cazul unor infestari grave cu gandaci de bucatarie.

Daca un gandac de bucatarie ramane fara cap, va continua sa traiasca si sa respire prin spiracule.

Cum combatem gandacii de bucatarie eficient:

Exista un produs bazat pe o combinatie de substante foarte active si momeli pe baza de plante, actionand sigur in combaterea gandacilor. Globol GEL este un produs destinat distrugerii gandacilor si altor insecte taratoare ce va pot invada casa. Este recomandat de institute de cercetare in domeniul combaterii daunatorilor, recunoscute la nivel mondial. Se recomanda repetarea tratamentului dupa cateva saptamani. Acest Globol gel pentru gandaci este foarte eficient de a scapa de un numar mare de gandaci de bucatarie.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: