Prima pagină > Articole > Sobolanii un adevarat focar de infectie !

Sobolanii un adevarat focar de infectie !

  Pestmaster AG230 Aparat universal impotriva daunatorilor S-a constatat ca unele trasaturi anatomice ale rozatoarelor s-au modificat surprinzator de mult pentru o perioada ata de scurta, contrazicand convingerea ca asemenea schimbari adaptative nu se pot petrece decat intr-o perioada foarte lunga de timp.
 Bolile raspandite de rozatoare au ucis mai bine de 10 milioane de oameni in ultimii 100 de ani, insa in ultima perioada acest fenomen a scazut in mod simtitor datorita sistemelor avansate de deratizare, a antibioticelor si a altor masuri de impiedicare a transmiterii unor astfel de boli.
  Una din bolile cele mai raspandite este febra muscaturii de sobolan.
„Febra muscaturii de sobolan” sau febra streptobacilara este, in mod obisnuit, asociata cu conditiile insalubre de viata, cand oamenii traiesc in medii infestate de sobolani si sunt muscati ori zgariati de acestia sau intra in contact cu secretiile lor.Alte categorii cu risc crescut de imbolnavire ii cuprind pe cei care lucreaza in magazine de animale si pe tehnicienii de laborator, care manipuleaza rozatoarele folosite pentru experimente.
Simptomele bolii includ: febra, eruptii cutanate, dureri de cap, voma si dureri articulare.
   Printre complicatiile bolii se numara endocardita (inflamatia valvelor inimii), meningita, artrita septica si abcesele in creier sau alte organe.

   Desi bacteriile care produc infectia sunt specifice rozatoarelor, boala poate fi transmisa la om si de caini sau pisici care au mancat sau doar muscat recent un sobolan, de pilda, si au fost infectate temporar.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: