Prima pagină > Articole > Ceas electronic de perete cu afisaj digital

Ceas electronic de perete cu afisaj digital

Octombrie 18, 2013 Lasă un comentariu Go to comments

   hourglassTimpul este unul din conceptele fundamentale ale fizicii și filosofiei. Este o măsură a duratei evenimentelor și are diferite înțelesuri în funcție de contextul în care este definit. În fizică, timpul este o dimensiune a naturii și poate fi văzută ca o măsură a schimbării. În accepția fizicii clasice, timpul este un continuu. Fizica modernă (mai precis, teoria mecanicii cuantice) dispută însă această calitate, sugerând că ar exista doar continuu spațiu-timp. În filosofie, timpul este definit ca un flux neîntrerupt, ireversibil, care nu poate curge decât într-o singură direcție. Este deci un continuu în care evenimentele se succed de la trecut, prin prezent spre viitor și în cadrul căruia se desfășoară toate procesele din natură. Definirea cu exactitate a timpului este o sarcină dificilă, atât în filozofie cât și în știință. Timpul este o noțiune primară și corelată cu cea de eveniment.Percepția umană sesizează ordinea în timp a evenimentelor.
  Pentru a evita existența unei ore diferite în fiecare punct de pe Pământ, s-a stabilit o împărțire a suprafeței Pământului în zone numite fusuri orare. Fiecare fus orar are asociat un meridian numit meridianul central al fusului orar. Toate punctele încadrate într-un fus orar au ca timp legal timpul civil al meridianului central al fusului orar respectiv.
   Ora este o unitate de timp. Are 60 de minute sau 3.600 de secunde. Reprezintă aproximativ 1/24 dintr-o zi solară medie.
   Prima forma de ceas a aparut in vremea egiptenilor si era numit obelisc sau ceas solar.    Ora era aratata in funtie de umbrele pe care obeliscul le facea pe pamant.De asemenea, un alt instrument de masurare a timpului este clepsidra
   Ceasul este un instrument de măsurare a timpului. În mod normal, termenul „ceas” se referă la un dispozitiv ce indică ora exactă conform unui standard de timp, iar termenul cronometru pentru un dispozitiv ce măsoară durate de timp. Prin extensie, termenul „ceas” se utilizează și pentru dispozitive ce doar recepționează și indică ora exactă transmisă prin radio de un dispozitiv aflat la distanță.
   Un ceas de dimensiuni mari, fixat în locuri publice, pe fatada unei clădiri ori pe un perete interior, și prevăzut, de regulă, cu un mecanism sonor care anunță principalele unități de timp, se numește „orologiu”.
   ceasurile pot fi de 2 feluri:

ceasuri  mecanice
ceasuri electronice
   In categoria ceasurilor mecanice intra ceasul cu pendul ce utiilizeaza un pendul gravitational,ceas cu balansier ce utilizeaza un pendul elastic sau ceas cu pendul de torsiune.
   Ceasul electronic masoara timpul pe baza unui fenomen mecanic, și anume vibrația unui cristal de cuarț.
   După utilizare și formă ceasurile pot fi ceasuri de perete (cu pendulă), ceasuri de turn (orologii),ceasuri de buzunar, ceasuri de mână, Ceasuri deșteptătoare, ceasuri pentru scufundători, pentru șah, ceasuri pentru piloți, ceasuri astronomice.
   Ceasurile pot fi electronice digitale acestea avand afisaj digital al orei, temperaturii sau chiar si al umiditatii.Un astfel de ceas electronic cu afisaz digital este chiar ceasul de perete WS8117.
   Acestui ceas putem sa ii activam urmatoarele functii:
– afisare timp in format 12/24h
– setare fusuri orare +/- 12h
– calendar afisat pe: data, luna, zi a saptamanii
– afiseaza fazele lunii pe toata perioada anului
– alarma cu durata de 85 secunde
– temporizator alarma cu durata 10 minute
– temperatura interioara cu gama de masurare intre 0-50 grade Celsius sau 32-122 grade Fahrenheit
– temperatura exterioara cu gama de masurare intre -29.9 si + 59.9 grade Celsius sau -21.8 si +139.8 grade Fahrenheit
– temperatura poate fi afisata fie in grade Celsius sau grade Fahrenheit (implicit grade Celsius)
   Avantajul acestuia este ca display-ul este foarte mare ceea ce inseamna ca poate fi usor de citit iar temperatura, calendarul, starea vremii sau umiditate sunt afisate separat pe display.
   Alimentarea acestui ceas se face pe baza a doua baterii de 3V

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: