Prima pagină > Articole > Cum putem folosi ventilatoarele externe?

Cum putem folosi ventilatoarele externe?

Octombrie 15, 2013 Lasă un comentariu Go to comments

Un calculator portabil electronic, cunoscut și cu numele de laptop, este un calculator atât de mic încât poate fi luat cu sine și folosit peste tot: la birou, în laborator, la școală și universitate, dar și în tren, pe stradă, la cofetărie etc.Calculatorul portabil are dimensiuni mici, comparabile cu gențile diplomat sau deseori și mai mici, este ușor de transportat și prezintă și avantajul că poate fi alimentat timp de ore în șir de la acumulatoare înglobate, sau și de la un adaptor pentru rețeaua de curent electric alternativ.
La dezvoltarea echipamentului cunoscut azi sub numele de calculator au contribuit multe descoperiri și invenții.
Calculatoarele mici și portabile sunt la ora actuală foarte răspândite, fiind accesibile ca preț chiar și persoanelor particulare. Tendința de miniaturizare și ieftinire permanentă este un semn al progreselor tehnologice din domeniu.
Prin contrast, calculatoarele imediat mai mari decât laptop, și deci neportabile ci doar transportabile, sunt cele de tip desktop, numite astfel deoarece se țin de obicei pe masa de lucru. O altă variantă constructivă de calculatoare transportabile sunt cele de tip „tower” (turn), care se așază de obicei pe podea, sub masa de lucru. În sfârșit, pentru a completa lista, companiile și instituțiile folosesc de obicei calculatoare și servere mari sau foarte mari, dar și foarte rapide, care eventual necesită și încăperi proprii speciale, securizate și climatizate – centrele de calcul.
Calculatoarele portabile actuale se pot conecta la Internet fără fir, prin semnale radio, cu viteză de transfer a datelor acceptabile, pe baza rețelelor de telefonie celulară mobilă de tip GSM 1G, GSM 2G sau GSM 3G , care pătrund practic până oriunde s-ar afla utilizatorul. Pentru aceasta calculatorul portabil are nevoie de ex. de o conexiune USB și un stick GSM special, de la furnizorul serviciului de telefonie și Internet (provider, ISP).
1CF10 Coolerele de laptopuri reprezinta una din cele mai ieftine/eficiente modalitati de a prelungi durata de viata a laptopului. Unul dintre cei mai mari dusmani ai laptopurilor este supraincalzirea. Pentru a suplimenta racirea integrata a laptopurilor ne sar in ajutor standurile/coolerele speciale pentru laptopuri. Acestea se gasesc intr-o multitudine de modele, incepand de la cele mai simple pana la cele mai complexe modele care au si boxe sau touchpad-uri incorporate.
Un criteriu important de luat in considerare este materialul din care e facut coolerul. Cele mai simple sunt facute dintr-un strat subtire de plastic, care are avantajul ca e foarte usor insa cu dezavantajul evident ca sunt foarte fragile.
Cele mai bune rapoarte greutate/material/pret le reprezinta cele din aluminiu cu plastic tare. Ce e de asemenea extrem de important este prezenta materialelor speciale pentru aderenta (de regula cauciuc) in cantitati cat mai generoase.
Un alt criteriu foarte important de luat in considerare e zgomotul pe care il produce cooling-pad-ul. Chiar daca in general marea majoritate sunt suficient de silentioase, un nivel de zgomot care sa nu deranjeze trebuie sa nu depaseasca 20-23 db.
Viteza de rotatie a ventilatorului (masurata in rotatii pe minut) de regula ne da puterea de racire. Recomandabil este ca ea sa fie reglabila, din pacate insa la marea majoritate a modelelor e fixa. Viteza de rotatie necesara depinde de cat de solicitat e laptopul. In cazul in care folosim laptopul doar pentru uz normal – internet/muzica/filme, o viteza de aproximativ 1000 rpm e suficienta.
In cazul in care folosim laptopul pentru aplicatii foarte solicitante – programare/jocuri e recomandat un cooler mai mare ca si dimensiuni, cu mai mult de 1 ventilator si cu o viteza de rotatie de aproximativ 1300 rpm.
Un astfel de cooler cu o viteza de rotatie buna, un material foarte bun si zgomot redus este Cooler-ul extern Modecom CF10.
Acest coler extern pentru laptop contine un ventilator cu diametrul de 12 cm. Viteza de rotatie a acestuia este de 1300 rotatii pe minut iar nivelul de zgomot fiind doar de 18 db.
Alimentarea acestuia se face prin usb. Avand o greutate de 390 gr poate fi transportat oriunde. Dimensiunile sunt 334x273x42.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: