Prima pagină > Articole > Lumina de veghe cu senzor de lumina

Lumina de veghe cu senzor de lumina

Octombrie 11, 2013 Lasă un comentariu Go to comments

 Ce este lumina?

 Lumina este stimulul care actionind asupra retinei din ochi produce la omul sanatos senzatia vizuala. Din punct de vedere fizic, lumina este o radiatie electromagnetica; pentru a fi perceputa de om ea trebuie sa aiba anumite caracteristici: frecventa trebuie sa fie cuprinsa intre limitele sensibilitatii vizuale ale receptorilor fotosensibili din retina, iar intensitatea trebuie sa depașeasca pragul de sensibilitate al acestora. in sens larg se poate folosi termenul de „lumina” și pentru radiatii electromagnetice invizibile pentru om, ca de exemplu lumina infraroșie sau cea ultravioleta. Lumina impreuna cu temperatura face parte din factorii ecologici.
   Atit lumina provenind direct de la o sursa de lumina, cit și cea transmisa, reflectata, impraștiata sau difractata de diferite corpuri, are pentru ochiul uman o serie de caracteristici, printre care:
    – intensitate luminoasa, determinata de puterea transportata de radiatie ai de sensibilitatea retinei;
    – culoare, determinata de spectrul de frecvente ale radiatiei incidente pe retina;
    – polarizare, determinata de planurile sau planul de oscilatie al undelor electromagnetice;
    – coerenta, determinata de faza oscilatiilor.

  Incandescent_light_bulb.svg  Becul

   Becul electric este o lampa electrica cu incandescenta care produce lumina prin trecerea curentului electric printr-un filament. Este alcatuit dintr-un soclu și un balon de sticla vidat sau umplut cu un gaz inert, in interiorul caruia se afla filamentul. Filamentul incandescent este protejat și ferit de o eventuala oxidare in aer de catre balonul de sticla. intr-o lampa cu halogeni, evaporarea filamentului este prevenita de un procedeu chimic ce redepoziteaza vaporii de metal in filament. De asemenea becul este la randul sau o sursa de lumina insa aceasta sursa de lumina intra in categoria luminii artificiale. Acesta a fost conceput de Thomas Edison.
 
    LED-UL

   Un LED (din engleza light-emitting diode, insemnand dioda emitatoare de lumina) este o dioda semiconductoare ce emite lumina la polarizarea directa . Efectul este o forma de electroluminescenta.
   Un LED este o sursa de lumina mica, de cele mai multe ori insotita de un circuit electric ce permite modularea formei radiatiei luminoase. De cele mai multe ori acestea sunt utilizate ca indicatori in cadrul dispozitivelor electronice, dar din ce in ce mai mult au inceput sa fie utilizate in aplicatii de putere ca surse de iluminare. Culoarea luminii emise depinde de compozitia și de starea materialului semiconductor folosit, și poate fi in spectrul infraroșu, vizibil sau ultraviolet. Pe langa iluminare, LED-urile sunt folosite din ce in ce mai des intr-o serie mare de dispozitive electronice.
   Un bec cu LED-uri este compus din mai multe dispozitive LED  care pot fi semiconductoare clasice sau organice. Diodele LED emit lumina intr-o banda ingusta de lungimi de unda, lumina fiind colorata. Pentru a obtine lumina alba se pot grupa mai multe LED-uri in culorile fundamentale RGB (rosu,verde,albastru) sau diodele LED se pot combina cu fosfor care absoarbe lumina colorata si emite lumina alba. A doua varianta scade eficienta energetica a iluminarii cu LED-uri. Timpul de viata al acestor becuri este mare, peste 30 mii ore.

    Senzorul de miscare

   Senzorii de mișcare sunt o componenta tehnica care poate determina calitatea sau mai degraba cantitatea masurata a proprietatilor fizice și chimice cum ar fi: temperatura, radiatiile termice, umiditatea, presiune, sunetul și luminozitatea. Aceste masuri sunt convertite in semnale electrice. Un senzor de mișcare electronic sau un detector care contine un senzor de mișcare, transforma mișcare in semnal electronic atunci cand este detectata mișcarea. Acest lucru este posibil atunci cand in campul vizual al senzorului intervine mișcare. Senzorii de mișcare electronici pot fi conectati la sistemele de alarma. Aceste alarme sunt utilizate pentru a alerta proprietarul ca in interiorul sau exteriorul casei a fost detectata mișcare. in unele cazuri alarmele pe baza de senzori pot fi setate ca in mod automat sa apeleze la o firma de securitate.Senzorii de mișcare iși gasesc utilizare in instalatiile de iluminat.Iluminatul cu senzor de mișcare este o tehnologie relativ noua. Pentru iluminatul cu senzori de utilizeaza senzor de mișcare infraroșu pasiv sau senzor de mișcare radar. Senzorii de mișcare cu infraroșu se utilizeaza pentru iluminatul exterior fiind mai putin sensibili la mișcare cum ar fi mișcarea animelelor mici. Senzorii de mișcare de inalta frecventa iși gasesc intrebuintare in iluminatul interior, lumina aprinzandu-se la orice mișcare care se afla in raza de actiune a senzorului.
   Utilizand tehnologia de astazi au fost implementate atat senzorul de miscare cat si lumina rezultand un singur produs. Unul dintre aceste produse este chiar lumina de veghe cu senzor de miscare.

   Cum functioneaza acesta?720264

   Senzorul de lumina porneste lampa automat la intunecare, si o stinge la lumina suficienta. Lumina de veghe cu leduri Phenom de calitate exceptionala, din pricina formei sale decorative poate fi accesoriul practic oriunde in locuinta d-voastra. Lumina de veghe conceputa exclusiv pentru uz intern confera o iluminare discreta. Consumul de energie si durata de viata extrem de lunga sunt calitati exceptionale.
   Data tehnice:
– 250V/50Hz, cu interupator
– Sursa de lumina: 4 LED
– Sensor: Cu sensor lumina
– Culoare: Alb-rece

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: