Prima pagină > Articole > Cardurile de memorie de tip SecureDIgital (SD)

Cardurile de memorie de tip SecureDIgital (SD)

Octombrie 10, 2013 Lasă un comentariu Go to comments

  755446 Secure Digital, precurtat SD, este un tip de card de memorie foarte raspandit. tine de marea grupa de memorii cu acces aleator și de asemenea, din alt punct de vedere, de grupa memoriilor SSD. Memoria unui card SD este nevolatila (nu necesita alimentare cu curent electric). A fost dezvoltat de catre SD Card Association (SDA) pentru a fi utilizat in dispozitivele și aparatele portabile. La ora actuala (2011) cardurile de acest tip sunt intrebuintate in zeci de categorii diferite de produse portabile și in peste 8.000 de modele individuale de produse, fiind considerate stadardul de facto al industriei electronicelor [1] .
Alte variante: SDHC (HC de la high capacity), SDXC (XC de la extended capacity), miniSD, microSD
Capacitatea maxima a unui card SDXC atinge 2 TB. Cardurile SD se fabrica in mai multe clase de performanta (viteza de transmisie a datelor), iar preturile depind și de aceasta clasa.
   Memoria cu acces aleator (aceasta este traducerea expresiei engleze Random Access Memory, abreviat RAM) este denumirea generica pentru orice tip de memorie de calculator care poate fi accesata aleator, oferind acces direct la orice locatie sau adresa a ei, in orice ordine, chiar și la intamplare,se implementeaza de obicei pe cipuri (circuite integrate) electronice rapide și fara parti in mișcare (și nu pe dispozitive magnetice sau optice precum discurile dure sau CD-urile).
   Timpul de acces la datele din astfel de memorii este de obicei intotdeauna același, nedepinzand de pozitia adresei de memorie accesate (deci nu ca la benzile sau discurile magnetice, care necesita un timp variabil).
   Cele mai multe implementari de RAM sunt volatile (datele stocate se pierd daca alimentarea cu energie electrica se intrerupe), dar exista și memorii RAM nevolatile, ca de exemplu de tip Read-Only Memory (ROM) și memorii de tip flash. Avantajul memoriei RAM fata de alte medii de stocare a datelor consta in viteza de acces extrem de mare, fiind de mii de ori mai mare decat de exemplu cea a unui un disc dur. Dar și pretul pe gigabyte este de circa 200 ori mai mare.
Cardurile de memorie nu sunt chiar atat de multe, insa fiecare din ele are soarta sa, mai mult sau mai putin interesanta, particularitati ascunse si tendinta de a-si gasi locul sub soare.
Astazi, orice persoana care utilizeaza un dispuzitiv electronic portabil, cu siguranta ca a intalnit cardurile de memorie flash. Pe piata in total sun prezente cinci formaturi de baza, trei dintre care au un standard deschis (CompactFlash, SecureDigital si MultiMediaCard) si doua cu standard inchis . Insasi faptul ca standardul acestora este deschis a permis primelor doua formaturi – CompactFlash si SecureDigital sa castige o popularitate enorma, printre utilizatori si sa umple piata de carduri de memorie cu variantele sale, propuse de diferiti producatori.
   Controller-ul este capabil sa ruleze la frecventa de pana la 25 MHz (comparativ cu 20 MHz la MMC).
   Cardurile SD au dimensiunile de 32х24х2,1 mm, greutate de 2 gr. In total exista trei tipuri de carduri SD: – Carduri simple: cu tensiunea 2,7-3,6 V , carduri cu tensiunea scazuta de 1,6 V. – Carduri miniSD, care sunt minimizate pana la dimensiunile 21х20х1,4 si greutatea de 1 gr, destinate utilizarii in dispozitivele miniaturale (pda-uri, comunicatoare, telefoane mobile).
card13
   Ponturi pentru folosirea corecta a cardului dumneavoastra de memorie
 
-Daca folositi cardul de memorie pentru aparat foto nu uitati sa faceti firmware-ul in fiecare zi pe cardul dumneavoastra cat si pe aparatul foto. Upgrade-urile de firmware vor imbunatati anumite aspecte ale performantei şi functiilor aparatului, inclusiv, in unele cazuri, viteza de transfer de imagini de la buffer la cardul de memorie.
-Cardurile de memorie pe care nu le folositi trebuie stocate intr-un mediu corespunzator. Nu tineti cardurile de memorie in praf sau umezeala deoarece riscati sa le deteriorati. Praful poate ajunge in orificiile de pe card.
-Nu folositi cardurile pe calculatoare sau laptop-uri in care stiti ca platforma acestora contine virusi
 
   Magazinul online Ledurieconomice.ro  va ofera o gama larga de carduri de memorie de tip SD class pentru aparate foto sau telefoane mobile. Unul dintre cele mai utilizate carduri este Maxell Secure Digital.
  Capacitatea acestui card este de 8 GB
  Tip: SD Class 6HC
  Compatibil: PC / Mac
  Cardurile Maxell Secure Digital se utilizeaza in principiu la aparate foto digitale compatibile, camere de luat vederi, telefoane mobile, calculatoare, playere Mp3, PDA-uri, imprimante, etc.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: