Prima pagină > Articole > Activitati de viata practice pentru copii cu tulburari de procesare senzoriala

Activitati de viata practice pentru copii cu tulburari de procesare senzoriala

coarda_elsatica_muzicalaPentru copiii cu dificultati de procesare proprioceptive, activitatile care implica „munca grea” sunt recomandate. Munca grea creste atentia si reduce defensiva senzoriala, demonstrata stiintific. Utilizarea activitatilor agricole asigura rezistenta muschilor si articulatiilor, ajuta organismul sa asimileze miscarea procesata.

Unii copii ar putea avea nevoie evident de destinderi fizice. Activitati, cum ar fi  saritura pe o mini-trambulina, alpinism pe pereti de stanca, echitatie, scutere sau biciclete, role sau de jocul de saritura cu coarda, furnizeaza intens, profund toata musculatura si activitatea in comun.

Saritura cu coarda este cea mai importanta de pe lista activitatilor de exercitare cardiovasculara si necesita putin spatiu.  Se ard aproximativ 12 de calorii pe minut, sarind coarda este ca si alergatul in 9 minute a 1,6 km, spune John P. Porcari, fiziolog la Universitatea din Wisconsin, LaCrosse.  Saritura cu coarda este grea la inceput, dar devine mai usoara cu practica”, spune Porcari.  Saltul corzii trebuie sa fie suficient de inalt pentru a indeparta coarda. „Cei mai multi incepatori sar prea inalt,” spune Porcari.  Pentru comoditate purtati pantofi cu perna la picioare.  Puteti sari la intervale de 15 – 20 de secunde, iar timpul unei secvente de exercitiu trebuie sa fie pana la 10 minute.

RUTINA
Incalzirea – mers pe jos pe loc pentru cateva minute.
Salt – de la 15 pana la 20 de secunde, repauz de la 40 la 60 de secunde si repetarea secventei de 10 minute (sau, atata timp cat puteti). In timp ce va odihniti, pentru a va pastra corpul in miscare  sariti coarda cu ambele maini si faceti o figura laterala de opturi.
Sariti coarda cat de des va permite timpul – de trei pana la cinci ori pe saptamana sau ca incalzire inainte de exercitiile cardiovasculare regulate.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: