Prima pagină > Articole > Ciclul de viata al cariilor de lemn

Ciclul de viata al cariilor de lemn

Septembrie 11, 2012 Lasă un comentariu Go to comments

 

Cariile de lemn sunt insecte care isi schimba forma in urma fenomenului cunoscut ”metamorfoza”, avand mai multe cicluri de viata, mai exact patru stadii succesive de dezvoltare, cunoscute sub numele de ou, larva, adult si insecta.
Stadiul de oua: acest ciclu bologic incepe, cand femelele isi depun oule in locuri protejate, cum ar fi: in mobilier, gauri. Ouale sunt foarte mici si invizibile pentru ochiul uman.
Larvele: Din aceste oua eclozeaza larvele mici, care au nevoie de o alimentatie adecvata cu eforturi minime.
Larvele incep sa se hraneasca din lemn, producand gauri, care sunt caracteristice fiecarei specii. De la cateva saptamani pana la 12 ani pot ramane in interiorul lemnului. Aceasta perioada variaza in functie de fiecare specie.
Pupe: Cand larvele se apropie de sfarsitul ciclului lor de viata, se deplaseaza spre suprafata lemnului, creand un loc special izolat pentru protectie. Pentru o perioada scurta de timp, larvele nu se vor hrani, isi vor schimba forma si structura lor si vor deveni insecte adulte.
Adultii: Odata ce se incheie procesul de metamorfoza, insecta va parasi lemnul. 

 
O femela poate sa depuna in jur de 80 de oua in crapaturile unui lemn afectat.
In faza lor de adult, aceste carii de lemn se gasesc pe suprafata lemnului. Aparatele cu ultrasunete pot afecta doar insectele taratoare, cand sunt expuse la emisii puternice de unda cu ultrasunete, creandu-le un mediu ostil, fortandu-le sa abandoneze locatia. Aceste semnale acustice sunt emise la o frecventa mai inalta fata de cat poate detecta urechea umana. 
 
Nu toate dispozitivele cu ultrasuente sunt eficente. Fiecare tip de infestare trebuie tratata cu aceasta tehnologie specifica. Se recomanda, pentru indepartarea acestor carii de lemn, un produs specific in locul mai multor produse pentru infestare multipla. In schimb, la conectarea unui aparat Radarcan pentru carii de lemn puteti auzi un sunet slab la atat la conectarea, cat si la deconectarea aparatului. Acest lucru este normal si dureaza doar o clipa, indicand functionarea corespunzatoare a aparatului contra carii de lemn 
 
Ledurieconomice.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

 

 

 

 

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: