Prima pagină > Articole > Pescuitul

Pescuitul

Pescuitul este activitatea de a prinde cu ajutorul unor instrumente speciale diverse varietati de peste sau alte vietati acvatice. Conform unor estimari, anual se pescuiesc circa 100 de milioane de tone metrice de peste iar peste 75% din stocurile de peste sunt exploatate sau au fost deja distruse.

Departe de pescuitul „traditional”, pe care multi il percep ca pe o forma de procurare a hranei sau ca pe un batran plictisit ce fixeaza o pluta nemiscata, asteptand ore in sir sa traga pestele, pescuitul sportiv este un mod de viata, un mod extrem de eficient de relaxare.

Impartit in mai multe categori,  pescuitul sportiv este la un pas de a ajunge sport olimpic. Putem determina clar doua mari stiluri de pescuit:

Pescuitul stationar
Pescuitul cu naluci

Pescuitul stationar se adreseaza in special pestilor pasnici si poate fi impartit la randul sau in pescuit la pluta este un stil care poate fi practicat atat cu varga (undita) cat si cu lanseta (sheffield). Este, probabil, stilul in care incep cei mai multi sa pescuiasca. Pescuit cu lanseta Poate fi impartit si acesta in doua categori:  Pescuitul la crap

De ce pescuitul la crap? Pentru ca este cel mai vizat peste din acest tip de pescuit, in ultimii ani acest pescuit a luat o mare amploare si este in continua dezvoltare. Pescuitul la alti pesti desigur si alti pesti sunt pescuiti cu lanseta, in Romania, carasul este favoritul pescarilor amatori dar si somnul, mreana, scobarul si altii pot fi vizati. Pescuitul cu naluci sau pescuitul la rapitori, caci numai acesti pesti pot fi pescuiti cu naluci, se imparte si el, la randul lui, in doua categori:

Spinning
Pescuit la musca

Anunțuri
Categorii:Articole
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: