Prima pagină > Articole > Gandacii de bucatarie – metode de combatere a gandacilor

Gandacii de bucatarie – metode de combatere a gandacilor

februarie 27, 2012 Lasă un comentariu Go to comments
Sunt problema dezagreabila in multe din locuinte. De foarte multe ori realizam mult mai tarziu ca in locuinta noastra exista o colonie de musafiri nepoftiti si incepem sa cautam solutii antigandaci. Si asta datorita faptului ca in general gandacii sunt activi pe timpul noptii. Aceste mici vietati nedorite vor folosi orice cale cat de mica pentru acces, orice orificiu, crapatura sau scurgerea de la chiuveta poate fi usa de intrare. Gandacii de bucatarie se odihnesc  ziua in locuri ascunse, de unde ies noaptea pentru a se hrani; ei au un simt olfactiv foarte puternic si instincte de supravietuire deosebite. Daca vei vedea un gandac in timpul zilei in bucatarie, inseama ca ai o problema serioasa cu aceste insecte.
Gândacul negru de bucatarie prefera un mediu cald si umed, cu temperaturi de 20-29° C si o umiditate relativa a aerului de cel putin 60 %. În conditii optime, gândacii din aceasta specie se reproduc pe tot parcursul anului. Capsulele de oua produse de femela sunt colorate rosu — maro pâna la negru, contin aproximativ câte 16 oua si sunt purtate de femela timp de cinci zile. Apoi sunt depuse într-un loc  ferit si cald. Dupa o perioada de dezvoltare de 42-81 de zile, larvele tinere ies din oua, ele urmând a napârli de sapte ori pâna a ajunge la maturitatea sexuala. Durata dezvoltarii lor depinde mult de temperatura si este de  4-18 luni. Insectele adulte au o speranta de viata de 5-6 luni. În timpul vietii o femela produce aproximativ 70-190 de oua. Specia atinge o viteza de deplasare de 1,5 m/s (5,4 km/h) si este astfel detinatoarea recordului  la viteza dintre insecte.
Ulterior, gandacii isi vor realiza un cuib in locul cel mai putin vizitat de catre oameni. In cele mai multe cazuri coloniile de gandaci vor vietui sub parchet, dulap sau in mici crapaturi. Pentru a preveni si a indeparta cuiburile lor, va recomandam aparat gandaci cu unde electromagnetice, care va protejeaza peretii Dvs.
Gandacul maroniu de bucatarie
Foarte comun în bucatarii, traieste în spatele mobilierului sau printre pungile cu alimente. Se recunoaste dupa coloritul brun-roscat al corpului si aripilor, iar pe torace se observa doua linii paralele de culoare mai întunecata. Abdomenul se termina ascutit.
Cum scapam de gandaci ?
Pentru a inlatura definitiv colonia de gandaci din habitatul nostru trebuie sa parcurgem mai multe etape antigandaci:
1. In prima etapa vom trece la depistarea locatiilor unde se adapostesc acesti oaspeti nedoriti. Vom curata locurile  si de asemenea vom inlatura orice sursa de hrana pentru gandaci. Vom curata temeinic fiecare particica a bucatariei, inclusiv aragaz, in spatele frigider si vom stropi locurile aceste cu solutia preparata Taifun sau Fendona. Prepararea solutiei: Se aplica 20 – 30 ml intr-un litru de apa. Doza de 30 ml este recomandata ca tratament initial sau cand infestarile sunt severe. Dozele mai scazute (20 ml) vor fi folosite impotriva gandacilor si ca tratament de intretinere. Se aplica prin aparate de stropire, cum ar fi recipientul de stropit geam.
2. O alta etapa foarte importanta este astuparea orificiilor din perete sau orice alta cale de acces. Pentru aceasta putem folosi chit de reparatii sau silicon.
3. In cea de-a treia etapa vom utiliza aparate cu unde electromagnetice sau cu ultrasunete.
Modul în care gandacii sunt afectati  de ultrasunete folosind aparat gandaci:
Gandacii au un sistem nervos care se extinde în întreagul lor corp, de accea  multi  entomologisti  spun, ca  „gandacii gandesc cu corpul lor exterior. “Comportamentul lor instinctiv se bazeaza pe sistemul lor nervos periferic, precum si  pe senzori, ceea ce face ajuta la un comportament de raspuns mai rapid. In cazul în care ultrasunetele  afecteaza perceptia senzoriala, se creaza un mediu  incomod pentru ei fapt care ii determina sa fuga din zona protejata de ultrasunete(aparat gandaci), în cautare de locuri mai sigure. Prin metoda aceasta utilizand aparat gandaci evitam moartea si descompunerea lor.
Iata cateva dintre propunerile de aparat antigandaci:
Aparat  gandaci cu unde electromagnetice:
Set de doua produse la pretul de doar 99.99 Ron.  Suprafata de actiune la cele doua produse este 460 mp.
Pachetul din aceasta oferta contine 2 bucati din produsul aparat gandaci cu unde electromagnetice antirozatoare, antidaunatori, antiinsecte, antigandaci.  Pretul unui singur aparat gandaci este 67.32 Ron.
Solutiile moderne oferite de site-ul nostru sunt produse nepoluante, fara mirosuri neplacute, silentioase si deosebit de eficiente. Produsele noastre pot fi utilizate acasa, la birou, in depozite, hoteluri, restaurante, fabrici, etc.
Aparat antigandaci si antirozatoare tine la distanta insectele neplacute: muste, paianjeni, furnici, purici, dar este foarte bun impotriva  gandacilor,  soarecilor si a altor rozatoare.  Este ideal pentru folosirea in locurile locuite, in subsoluri, in camare, in birouri, in cabane, etc. Cel mai modern aparat gandaci cu unde electromagnetice  impotriva gandacilor si rozatoarelor, este ecologic deoarece nu trebuie sa utilizati substante chimice care dauneaza mediului inconjurator.
Instalare si functionare:
Aparatul antigandaci si anti-rozatoare trebuie conectat la priza (230 V)
Aparat gandaci: functioneaza pe principiul undelor electromagnetice – valuri silentioase.

Aparat  gandaci
cu ultrasunete:

Aparat gandaci cu ultrasunete contra rozatoare, lilieci si gandaci 11 RC (120mp) (super-oferta)

99,84 RON cu TVA
Este un aparat gandaci mic cu o putere mare care se bazeaza pe ultrasunete emise intermitent, ultrasunete ce afecteaza sistemul nervos al gandacilor, rozatoarelor, liliecilor, alungandu-le din raza de actiune pe care o acopera.
Dispune de cablu extensibil pentru o pozitionare cat mai eficienta a dispozitivului, astfel dumneavoastra veti putea sa amplasati aparatul si in locurile greu accesibile.
Date tehnice:
– acopera o arie de 120 mp la interior
– functioneaza conectat la retea electrica (110/230 V)
Produs in Spania.
www.ledurieconomice.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.
Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: