Prima pagină > Articole > Combaterea rozatoarelor subterane

Combaterea rozatoarelor subterane

Februarie 21, 2012 Lasă un comentariu Go to comments

Rozatoarele sunt mamifere de talie mica cu o dentitie speciali­zata pentru ros. Au patru incisivi foarte dezvoltati (2 superiori, 2 infe­riori) care cresc fara intrerupere toata viata animalului, ceea ce explica nevoia de roadere continua si capacitatea deosebita de distrugere.
Aceasta specie este una din cele mai raspandite din natura. El prefera sesul uscat (pajisti, paduri, pasuni, camp cultivat, terenuri necultivate).
Soarecele de camp are o culoare bruna-cenusie sau brun-roscata si un alb murdar pe abdomen.
Femela soarecelui de camp are 3-7 gestatii pe an cu cate 4-12 pui la fiecare gestatie. Maturitatea sexuala apare la varsta de 2 luni, iar durata vietii este de 2-3 ani. Inmultirile explozive ale acestor soareci duc la invazii pe teritorii intinse, urmate de adevarate calamitati in agricultura. Cu asemenea ocazii sunt de-a dreptul “pascute” cerelalele verzi, legumele, apoi sunt consumate boabele, iar copacii sunt rosi.

Se hranesc atat cu produse vegetate cat si ani­male, au simtul gustului foarte dezvoltat si prefera anumite alimente, de care este bine sa se tina seama in actiunile de combatere. Rozatoa­rele traiesc in colonii familiale in galerii subterane, depozite si ada­posturi in care isi fac rezerve importante de hrana. Sunt animale noc­turne si au o capacitate foarte buna de orientare, recunosc cu usurinta galeriile coloniei.
Impotriva soarecilor de camp  se poate utiliza patron fumigen.

Pentru fiecare galerie folosim un patron fumigen impotriva soarecilor de camp. Capatul patronului se aprinde, se amplaseaza rapid in galerie şi se astupa cu pamant astfel ca odata cu arderea continutului sa se formeze gazul toxic.
Dintr-un patron fumigen impotriva soarecilor de camp se degaja o cantitate de gaz aproximativ 150-250 litri ce umple galeriile si cauzeaza moartea rozatoarelor in 3-.4 zile.
In urma acestei actiuni galeriile ramase pot fi din nou folosite de soareci de camp, actiunea impotriva soarecilor de camp poate fi repetata.
Norme de protecţia muncii:
Se foloseşte obligato­riu echipament de protectie. Inhalarea fumului sau contactul cu ochiul trebuie evitate.

Protectia mediului inconjurator:
Nu se lasa nesupravegheat patroanele, ele se depoziteaza in spatii incuiate la distanta de sursele de foc.
Este interzisa aruncarea produsului in balţi, rauri, lacuri de acumulare. Se tin ferite de accesul copiilor.
Este interzisa utilizarea acestui produs pe terenuri ocrotite de lege si impotriva animalelor ocrotite.
Comenzi aici

www.ledurieconomice.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.Distrugand rozatoarele daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: